01

Afkijken mag!

 

Op dinsdag 28 maart 2017 organiseert Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) de tweejaarlijkse conferentie Afkijken mag! Dit keer in samenwerking met Kunstgebouw en met misschien wel de meest spraakmakende onderwijspedagoog van Nederland als keynote spreker: Gert Biesta. Mis het dus niet!

Aanmelden

Programma
09:30 | Inloop
10:00 | Aanvang, dagopening door Anne Marie Backes, directeur KCR
10:10 | Keynote Gert Biesta
11:00 | Pauze
11:15 | Werkcollege van Gert Biesta: zijn visie op o.a. 21e eeuwse vaardigheden en leren in de nieuwe eeuw, met Kenniskring 21
12:30 | Lunch

Praktisch
Locatie: Arminius, Museumpark 3, Rotterdam
Tijd: 10:00 – 13:30 uur (inloop 9:30)
Kosten: €40,-, inclusief lunch

Over Gert Biesta
Deze beroemde onderwijspedagoog komt speciaal uit Schotland over om met ons zijn visie te delen op onderwijs nu en in de toekomst en de rol van opvoeding. De centrale vraag hierbij is hoe Rotterdam goed (cultuur)onderwijs kan ontwikkelen. Zijn lezing is mede gebaseerd op zijn laatste boek Het prachtige risico van onderwijs.

Na de lezing volgt een college aan de hand van enkele thema’s die zijn voorgedragen door de leden van Kenniskring 21: dé denktank voor 21e eeuwse vaardigheden in relatie tot cultuureducatie, die door het KCR is samengebracht. Biesta gaat in gesprek met zowel de Kenniskring als het publiek om op deze manier de brug te slaan tussen zijn wetenschappelijk werk en onze praktijkervaringen en dilemma’s.

Afkijken mag! is een tweejaarlijks congres voor mensen die werken op het snijvlak van cultuur en onderwijs. Het congres staat in het kader van good practice, van kijken bij en leren van elkaar. Dit jaar is Afkijken mag! onderdeel van de Maand van Cultuuronderwijs. Een maand lang staan de spotlights op vernieuwend en onderzoekend cultuuronderwijs.

Sinds januari 2017 schrijft Gert Biesta een blog over onderwijs voor Didactief. Lees meer