Directeur-bestuurder Aukje Bolle vertrekt - Kunstgebouw

Directeur-bestuurder Aukje Bolle vertrekt

Portretfoto Aukje Bolle

Aukje Bolle is sinds 1 juli 2018 in dienst als directeur-bestuurder bij Kunstgebouw. Na 6 jaar gaat zij een nieuwe uitdaging aan en start per 1 oktober 2024 als zakelijk directeur bij het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Bolle vormt dan samen met algemeen en artistiek directeur Aric Chen de raad van bestuur.

De afgelopen 6 jaar

Bolle heeft in 6 jaar tijd belangrijke veranderingen doorgevoerd bij Kunstgebouw. Een nieuw organisatieontwerp heeft ervoor gezorgd dat we aan de nieuwe vragen vanuit de provincie, gemeenten en culturele instellingen kunnen voldoen. Ook wordt er in september een meerjarenbeleidsplan gepubliceerd, waarin de strategische doelen en ambities van Kunstgebouw voor 2025-2030 zijn geformuleerd.

Een interim directeur-bestuurder

De raad van toezicht is voornemens om in eerste instantie een interim directeur-bestuurder aan te stellen. Dit geeft de raad van toezicht tijd en ruimte om een geschikte permanente opvolger te vinden.

De raad van toezicht ziet haar directeur-bestuurder, Aukje Bolle, met lede ogen vertrekken, maar wij gunnen haar de volgende stap in haar carrière en zijn haar bijzonder dankbaar voor hetgeen zij voor Kunstgebouw en alle relaties heeft betekend! Alex Oldenburg – voorzitter raad van toezicht

Kunstgebouw kijkt nu vooruit naar een nieuwe fase, waarin de focus zal liggen op het voortzetten van de ingeslagen koers.