Succesvolle inspiratiebijeenkomst over muurschilderingen voor cultuurambtenaren - Kunstgebouw

Succesvolle inspiratiebijeenkomst over muurschilderingen voor cultuurambtenaren

Een rondleiding bij een muurschildering.
Kunstwerk: Studio Zepa

Op woensdag 4 september organiseerden Kunstgebouw en stichting ALL CAPS een inspirerende bijeenkomst over hoe je de openbare ruimte kunt opfleuren met muurschilderingen. Cultuurambtenaren uit verschillende gemeenten in Zuid-Holland kwamen samen in de Wijkhub Beverwaard, tijdens het ALL CAPS festival, om ideeën en ervaringen te delen.

Ambitie vanuit gemeenten

Uit de gesprekken die Kunstgebouw regelmatig voert met wethouders en beleidsmedewerkers cultuur, blijkt dat veel gemeenten de ambitie hebben om hun buitenruimte te verrijken met muurschilderingen. Om te voorkomen dat elke gemeente opnieuw het wiel moet uitvinden, bracht Kunstgebouw met deze bijeenkomst professionals samen om te leren van elkaars ervaringen en expertise.

Over de bijeenkomst

Ambtenaren uit Nissewaard, Dordrecht, Ridderkerk en Katwijk kregen een uitgebreide presentatie over alles wat komt kijken bij van het realiseren van muurschilderingen. Kunstgebouw deelde waardevolle inzichten over financieringsmogelijkheden, terwijl Daniël Claessens van ALL CAPS de praktische kant van het proces belichtte. Hij gaf uitleg over de uitdagingen, zoals het vinden van geschikte kunstenaars, het opstellen van een duidelijk stappenplan en het betrekken van de buurt. De bijeenkomst werd afgesloten met een rondleiding door Beverwaard, waar deelnemers live konden zien hoe kunstenaars aan het werk waren tijdens het ALL CAPS festival.

Inspelen op de vraag vanuit het veld

Deze succesvolle bijeenkomst laat zien hoe Kunstgebouw actief inspeelt op de behoeften vanuit het werkveld en gemeenten ondersteunt in hun ambitie om de openbare ruimte te verrijken met kunst. Zo zorgen we er samen met onze partners voor dat cultuur toegankelijk wordt voor iedereen in Zuid-Holland.

Wil jij meer weten over dit onderwerp? Neem contact met ons op via cultuurpartcipatie@kunstgebouw.nl

Meer over ALL CAPS