Leo Adriaanse vanaf 1 oktober interim-directeur-bestuurder - Kunstgebouw

Leo Adriaanse vanaf 1 oktober interim-directeur-bestuurder

Portretfoto Leo Adriaanse

Met genoegen kondigen wij de aanstelling aan van Leo Adriaanse als interim-directeur-bestuurder. Vanaf 1 oktober 2024 zal hij Aukje Bolle opvolgen en tijdelijk het bestuur van Kunstgebouw op zich nemen, tot een vaste directeur is gevonden.

De raad van toezicht van Kunstgebouw heeft samen met het managementteam zorgvuldig de keuze gemaakt voor deze tijdelijke invulling. Leo Adriaanse brengt een schat aan relevante ervaring met zich mee en zal de organisatie tijdens deze overgangsfase begeleiden.

Ervaren bestuurder met kennis van provinciale culturele sector

Leo Adriaanse heeft ruime ervaring als cultureel ondernemer, ook was hij eerder directeur van Cultuurkwadraat, de provinciale ondersteuningsinstelling voor cultuur in Zeeland. Hij zal de komende periode samen met het team werken aan de voortzetting van de ingeslagen koers en de versterking van de initiatieven en projecten van Kunstgebouw om toegang tot cultuur voor iedereen in Zuid-Holland toegankelijk te maken.

“Ik ben blij dat Leo, met zijn ruime ervaring en zijn prettige persoonlijkheid, bereid is deze rol op zich te nemen. Kunstgebouw zal bij hem in goede handen zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat Kunstgebouw met Leo als interim-directeur kan blijven bouwen aan haar missie.”  – Aukje Bolle