Conferentie digitalisering & cultuur - Kunstgebouw

Conferentie digitalisering & cultuur

Op donderdag 28 november 2024 organiseert Kunstgebouw, in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, de Conferentie digitalisering & cultuur.

Meld je aan

Digitalisering is een onmiskenbare trend in elke sector, en de cultuursector is hierop geen uitzondering. Tijdens deze conferentie verkennen we hoe digitalisering en datagedreven werken van waarde kunnen zijn binnen de cultuursector. Welke ontwikkelingen staan ons te wachten, en hoe kunnen culturele organisaties en gemeenten hierop inspelen?

Kunstgebouw zet zich in om ervoor te zorgen dat digitalisering toegankelijk is voor iedereen, ongeacht de grootte of professionaliteit van de organisatie, en geen kloof vormt tussen generaties of sectoren.

Wat kan je verwachten?
Je kunt rekenen op inspirerende sprekers, praktijkvoorbeelden over datagedreven werken en inzichten in de toepassing van digitalisering binnen cultuur. Van AI-gebaseerde tools tot creatieve manieren om digitale technologie in te zetten binnen cultuureducatie. Deze dag zit vol waardevolle informatie en interactieve sessies.

Tijdschema
12.00 uur Inloop met lunch
13.00 uur Opening, keynote en panelgesprek
14.10 uur Zaalwissel
14.15 uur Start deelsessies ronde 1
15.00 uur Pauze en zaalwissel
15.15 uur Start deelsessies ronde 2
16.00 uur Zaalwissel
16.05 uur Plenaire afsluiting
16.15 uur Netwerkborrel
17.30 uur Einde

 

Datum: donderdag 28 november 2024
Tijd: 12.00-17.30 uur
Locatie: Stadsgehoorzaal, Breestraat 60, Leiden
Kosten: geen

Meld je aan

Lees hieronder meer over het programma.

 

 

Keynote Measuring and enhancing impact with AI

Hoe kunnen AI en digitale tools helpen om de impact van projecten te meten, operationele efficiëntie te verbeteren en besluitvorming te versterken? De Ierse organisatie Polyloop heeft een AI-tool ontwikkeld die 30 culturele steden in Europa ondersteunt en geeft ons inzicht in het vergroten van culturele investeringen in lijn met de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Deelsessies

Je kunt op de dag zelf kiezen uit 5 inspirerende deelsessies:

Macbeth op Instagram? (Cultuurschakel & STET Education)
Hoe kun je digitale tools inzetten om leerlingen te motiveren bij het bestuderen van een tekst uit de Engelse literatuur? Docent Christa van Rijn (Edith Stein College) laat zien hoe zij in samenwerking met STET Education een project ontwikkelde waarbij het stuk Macbeth van Shakespeare door leerlingen werd omgezet naar social media als Instagram, Facebook, X en YouTube.

AI in cultuursector: van inspiratie tot innovatie (Conclusion AI 360)
Tijdens deze 2 sessies laten we zien hoe AI waarde kan creëren in de cultuursector, hoe organisaties AI kunnen inzetten om te innoveren en nieuwe verdienmodellen kunnen realiseren.

Met beperkt budget naar digitale vooruitgang (WWF-NL)
Ontdek hoe WWF-NL succesvol digitaliseerde met beperkte budgetten en middelen, en leer waardevolle tips die jouw organisatie helpen de volgende stap te zetten!

Data & dashboards – samenwerking tussen provincies (Kunstgebouw & Rijnbrink)
Ga in gesprek met projectleiders Tamara Bakker (Kunstgebouw) & Jelle Verschuur (Rijnbrink) over de kracht van samenwerking over provinciegrenzen heen voor culturele data.

Jouw digitale strategie: de eerste stappen (DEN)
Hoe maak je een digitale strategie voor de toekomst van jouw organisatie? DEN neemt je mee in de stappen die je kan doorlopen om tot een digitale strategie te komen.