03

Leerkrachten denken mee over Doe|Kunst
 
Hoe zorgt Kunstgebouw ervoor dat de projecten van Doe|Kunst goed aansluiten bij de wensen van scholen? Daar hebben we de leerkrachten uit onze adviescommissie voor. Wanneer wij een nieuw project ontwikkelen, samen met kunstenaars, theatermakers of muzikanten uit heel Nederland, vragen we de adviescommissie om kritisch mee te kijken. Wijzelf en onze vakdocenten weten veel van onderwijs, maar groepsleerkrachten zien altijd net even wat anders. Dit schooljaar bestaat het Doe|Kunst-programma uit 18 projecten die in totaal 581 keer uitgevoerd worden op scholen.
 
De adviesgroep bestaat uit een pool van leerkrachten afkomstig uit verschillende regio’s in Zuid-Holland. Ze hebben allemaal veel ervaring met Doe|Kunst-projecten in de klas en weten dus goed wat wel of niet werkt in de praktijk. Wanneer we een idee hebben voor een nieuw project, vragen we welke leerkrachten uit de pool willen meedenken. Ze krijgen een uitgebreide presentatie van de makers. We vragen ze om goed te kijken naar het onderwerp, de opdrachten en het lesmateriaal. Sluit het aan bij de belevingswereld van de kinderen? Geeft de gastles voldoende inspiratie aan de groepsleerkracht om met het project verder te gaan? Kunnen de leerlingen met de materialen uit de voeten?
 
De adviescommissie houdt ons scherp en zorgt dat we een goed afgestemd programma maken dat aansluit bij de praktijk van het onderwijs.
 
Deze leerkrachten maken deel uit van de Doe|Kunst-adviescommissie:
Wilma van Gameren (SBO De Burcht in Ridderkerk)
Tineke van der Eijk-Breijer (K W-A school in Waddinxveen)
Paulien Hartlief (Regenboogschool in Noordwijkerhout)
Bram van der Have (OBS Markenburg in Geervliet)
Carmen Kroon-in 't Veld (OBS De Sterrenboom in Stolwijk)
Peter Oole (OBS De Branding in Brielle)
Linda Ruinard (Het Galjoen in Den Hoorn)
Kartini van Zanten (OBS de Zilveren maan in Nieuwkoop)
 
Ben je leerkracht op een Doe|Kunst-school en wil je ook deel uit maken van onze adviescommissie?
Neem contact op met debby.bos-merien@kunstgebouw.nl