03

Het gat in de tijd (Alphen aan den Rijn)
Luisterroute

Wat is er toch gebeurd in Alphen aan den Rijn tussen het moment dat de Romeinen er weggingen en nu? Hoe is Alphen deze forensengemeente geworden waar je goed een kind op kunt laten groeien, maar waar voor tieners niks te beleven is? Waar komt die drang tot vernieuwen vandaan?

Deze vragen waren het uitgangspunt voor een luisterroute, ingesproken door oud-leerlingen van het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland die hun jeugd hebben doorgebracht in Alphen aan den Rijn, door het  geschiedenisarme en net verbouwde centrum van Alphen aan den Rijn. U hoorde verhalen over gebeurtenissen op verschillende plekken, die nooit hebben plaatsgevonden: Alphen kreeg met terugwerkende kracht een nieuwe geschiedenis!

Na de tocht kon iedereen zelf een hoofdstuk aan de geschiedenis van Alphen aan den Rijn toevoegen door iets te schrijven of in te spreken in het Verhalenkabinet.

Teksten: Rick Steggerda
Luisterroute: Joosten & Kuitenbrouwer
Acteurs: Vincent Andriessen, Fabian Janssen, Martijn de Rijk
Regie: Marlies Cordia
Productie: Lieneke van den Berg

Het gat in de tijd was een co-productie van Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland en Kunstgebouw en werd gefinancierd door de provincie Zuid-Holland in het kader van het meerjarenprogramma Cultuurparticipatie Zuid-Holland 2009-2012.

De teksten zijn gebaseerd op gesprekken met jongeren uit Alphen aan den Rijn onder leiding van scenarioschrijver Rick Steggerda en regisseur Bart van Rosmalen.

Wilt u Kunstgebouw inzetten als adviseur, idee├źnontwikkelaar of procesbegeleider bij cultuurparticipatie? Bel of mail Ingrid Fijen voor een afspraak: 015-2154515.