01

Kind in mij (Kinderdijk en Alblasserdam)
Speelfilm over de identiteit van de regio

Wat betekent uw woonomgeving voor u? Heeft elke regio een eigen identiteit? Kun je die identiteit omschrijven of zichtbaar maken? Kunstgebouw ging op zoek naar de identiteit van Alblasserdam en Kinderdijk. Het resultaat, de korte speelfilm Kind in mij, ging op 30 november 2011 in première in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Gesprekken met bewoners
Scenarioschrijver Rick Steggerda baseerde het scenario van de speelfilm op gesprekken met bewoners. Terugkerende thema's waren de mooie omgeving, de scheepswerven en de sociale cohesie in de gemeenschap. Regisseur en de winnaar van het Gouden Kalf Beste Televisiedrama 2011, Rolf van Eijk, verfilmde het scenario tot de korte speelfilm Kind in mij. De speelfilm ging op 30 november 2011 in première in Cultureel Centrum Landvast. Lees het verslag van de maaltijdgesprekken.
 
Synopsis 
Kind in mij laat de identiteit van Alblasserdam en Kinderdijk zien door de blik van een buitenstaander: Carola (42). 

“Soms vraag ik me af hoe ik ergens gekomen ben...”

“Soms moet je keuzes maken… “

“Soms vraag ik me niet af hoe ik ergens gekomen ben…” 

Carola volgt de stem in haar hart en stapt in een opwelling op de waterbus naar Alblasserdam. Ze gaat op onderzoek uit. Met haar belandt de kijker in een prachtig gefilmde mengeling van sferen en beelden in Alblasserdam en Kinderdijk. En er volgen ontmoetingen. Is dit een droom, of is dit een toekomst? 

Première en voorprogramma
Op 30 november 2011 ging Kind in mij feestelijk in première in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. Kunstgebouw werkte samen met Jongerenwerk Jeugd-Punt Alblasserdam aan een voorprogramma met korte filmportretten gemaakt door (jonge) bewoners van de regio.
 

Programmering Kind in mij
Kind in mij is tot en met 2012 op verschillende locaties in Alblasserdam en Kinderdijk te zien. Het programmeringsoverzicht wordt regelmatig bijgewerkt.

  • 30 november Première in Landvast Alblasserdam - 19.30 uur
  • 6 december in Landvast Alblasserdam bij Filmclubfilm A Separation - 14.00 uur (€5,50)
  • 6 december in Landvast Alblasserdam - 16.45 uur (gratis)
  • 6 december in Landvast Alblasserdambij Filmclubfilm A Separation 20.15 uur (€5,50)
  • 10 december in Landvast Alblasserdam - 10.30 uur (gratis)
  • 10 december in Landvast Alblasserdam - 11.30 uur (gratis)
  • 2 februari 2012 e.v. een aantal vertoningen door Multifunctioneel Centrum Wijk Kinderdijk. Kaarten reserveren via Stichting Welzijn Alblasserdam. 

Partners
De vaste partners in dit project zijn Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland , scenarist Rick Steggerda en filmmaker Rolf van Eijk . De opdrachtgever en financier is de provincie Zuid-Holland.

Wilt u Kunstgebouw inzetten als adviseur, ideeënontwikkelaar of procesbegeleider bij cultuurparticipatie? Bel of mail Ingrid Fijen voor een afspraak: 015-2154515 .