03

Met andere ogen (Delft, Dordrecht, Gouda)
Wandelroutes met extra dimensie (Over-Levende Monumenten!)

In 2012 sloot Kunstgebouw met het project Met andere ogen aan bij het themajaar 2012 van de provincie Zuid-Holland: Over-Levende Monumenten! Tijdens het weekend van Open Monumentendag (8/9 september) organiseerde de provincie Zuid-Holland in Gouda, Delft en Dordrecht routes met diverse evenementen rondom herbestemmingsgebouwen. Kunstgebouw produceerde van dezelfde routes een digitale versie met extra informatie, fotomateriaal en multimedia content van kunstenaars.

Gratis UAR app
De routes waren beschikbaar via de gratis augmented reality app UAR (Urban Augmented Reality) van het NAi. Het NAi is opgegaan in Het Nieuw Instistuut en de app wordt sinds 15 maart 2017 niet gecontinueerd. De UAR app was te downloaden in de Apple of Android appstore op uw smartphone en hiermee konden de wandelroutes gelopen worden. De app toonde bij elk gebouw bijzondere informatie en foto’s en afbeeldingen van verleden, heden en (mogelijke) toekomst. Kunstenaars, architecten en geluidskunstenaars lieten zich inspireren door enkele gebouwen en maakten hiervoor kunstwerken die ter plekke een bijzondere ervaring gaven. De stad kon op een werkelijk andere manier beleefd worden.

Themajaar Over-Levende Monumenten!
Met andere ogen 2012 haakte aan bij het themajaar Over-Levende Monumenten! van de provincie Zuid-Holland.

Wilt u Kunstgebouw inzetten als adviseur, ideeënontwikkelaar of procesbegeleider bij cultuurparticipatie? Bel of mail Ingrid Fijen voor een afspraak: 015-2154515.