01

Impact coronavirus op cultuuronderwijs duurt langer

 

Het coronavirus treft ons allemaal. Alle maatregelen tegen de verspreiding van het virus zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Helaas kunnen de activiteiten van Kunstgebouw, net als zoveel andere activiteiten, daardoor tot en met 28 april niet doorgaan. Dit geldt voor alle voorstellingen en gastlessen van onze programma’s Kijk|Kunst en Doe|Kunst en alle trainingen van de Kunstgebouw Academie.

Verdrietig want we hadden met zorg een mooi programma samengesteld voor zoveel leerlingen en leerkrachten in Zuid-Holland, maar de veiligheid en gezondheid van mensen gaat boven alles.

Wij nemen per mail contact op met alle scholen, gezelschappen, impresariaten, theaters, trainers en vakdocenten op wie dit betrekking heeft.

Uiterlijk 21 april, een week voor 28 april, neemt het kabinet opnieuw een besluit over verlenging van de maatregelen. Mochten de maatregelen veranderen, dan zullen wij ons handelen daarop aanpassen. Voor informatie over het coronavirus in relatie tot het onderwijs verwijzen wij naar de website van de rijksoverheid.

Alleen samen krijgen we corona onder controle.

---

In ontregelende tijden, zoals nu, blijkt maar weer hoe belangrijk creativiteit is. Maar hoe stimuleer je creativiteit bij thuisonderwijs? Wij geven je graag een aantal tips.

Het LKCA verzamelt mooie initiatieven die ontstaan tijdens de coronacrisis. Je vindt ze hier.

Via dit liveblog houden MEST en Kunstloc (onze zusterorganisatie in Brabant) je op de hoogte van ontwikkelingen in de culturele sector rond de Corona-crisis.