01

Plan CMK in Zuid-Holland goedgekeurd

 

Het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) heeft het provinciale plan voor Cultuureducatie met kwaliteit in Zuid-Holland goedgekeurd. Dit betekent dat 25 gemeenten (en 12 regionale projecten) met Kunstgebouw als penvoerder de nieuwe CMK-periode 2017-2020 ingaan. De regionale projecten gaan door zoals ze in de vorige periode zijn ingezet, maar werken vanaf nu samen in provinciaal verband. Kunstgebouw zal de nadruk leggen op de verbinding tussen de projecten en kennisdeling tussen alle betrokkenen. In samenwerking met de projectcoördinatoren worden provinciale leergemeenschappen in de vorm van kennisateliers en praktijkateliers opgezet. Verder draagt Kunstgebouw zorg voor de provinciale monitoring en evaluatie (Moneva) en de jaarlijkse verantwoording aan het FCP.

Naast het eigen penvoerderschap zal Kunstgebouw net als de afgelopen periode ook de overige Zuid-Hollandse penvoerders faciliteren (dit zijn o.a. Den Haag, Rotterdam, Leiden en Delft) met bijeenkomsten, advies en nieuwsbrieven.

De 25 gemeenten die met Kunstgebouw als penvoerder verder gaan, zijn: Katwijk, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Midden-Delfland, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Westvoorne, Brielle, Hellevoetsluis, Goeree-Overflakkee, Korendijk, Oud-Beijerland, Cromstrijen, Binnenmaas, Strijen, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Molenwaard, Giessenlanden, Gorinchem, Leerdam en Zederik. Op 23 februari 2017 is een startbijeenkomst met alle coördinatoren en ambtenaren.