02

Project Digitaal Componeren

 

De landelijke organisatie Méér Muziek in de Klas start met een nieuw project om innovatief en muzikaal onderwijs te bevorderen: Digitaal Componeren. Het project kent een lokale aanpak waarbij scholen uit alle provincies kunnen meedoen. Per provincie maken drie scholen kans op een compleet verzorgde workshop van professionals van de Muziek-Werkplaats.

Workshop
Tijdens de workshop gaan alle kinderen aan de slag met het maken van een eigen ringtone. Naast een enerverende workshop ding je met het maken van de ringtone ook mee naar een bijzondere prijs. De beste vijf groepen mogen met hun klas naar het landelijke evenement in juni in Amsterdam waar de winnaar bekend wordt gemaakt. De winnende ringtone wordt ten slotte ingespeeld door een professioneel orkest en kan echt gebruikt worden!

Waarom digitaal componeren?
Het componeren van muziek is vaak onderbelicht, terwijl uit onderzoek blijkt dat deze actieve vorm van bezig zijn met muziek leerlingen nadrukkelijk betrekt en motiveert. Er wordt een beroep gedaan op het luisteren, samenwerken, abstract denken en de creativiteit van kinderen. Ook leert het kinderen hun ideeën, gedachten en gevoelens uit te drukken vanuit de eigen verbeeldingskracht.

Meer informatie