02

Aukje Bolle wordt nieuwe directeur van Kunstgebouw

 
Aukje Bolle wordt per 1 juli 2018 de nieuwe directeur van Kunstgebouw. Hiervoor werkte Aukje Bolle als zakelijk directeur van theater en productiehuis Korzo in Den Haag. Ze is als danser opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Na een aantal jaren als danser te hebben gewerkt, zette zij haar carrière voort als manager, beleidsmaker en directeur in de kunstensector. Naast haar werk voor Kunstgebouw zit Aukje Bolle in de raad van toezicht van Theater Rotterdam en in het bestuur van het Sociaal Fonds Podiumkunsten en Worm (stichting voor experimentele kunst).

Aukje Bolle is de opvolger van Margriet Gersie. Margriet Gersie was sinds 2009 directeur bij Kunstgebouw en gaat nu met pensioen. Ze heeft de organisatie in 2012 door de zware subsidiestorm geloodst en de focus van Kunstgebouw op het basisonderwijs gericht. Aukje Bolle zal de huidige koers van Kunstgebouw voortzetten.
 
Hoofd dienstverlening primair onderwijs Tonnie Bulsink gaat eveneens met pensioen. Zij wordt intern opgevolgd door Edith Janssen, die op haar beurt haar teamleiderschap overdraagt aan collega Jantine van der Meijden. Vanwege de interne verschuivingen zijn twee nieuwe projectleiders aangesteld. Kim Fransen, voorheen hoofd educatie en publieksbegeleiding bij het Fotomuseum in Rotterdam en Marlieke Fris, voorheen cultuurcoach bij de gemeente Giessenlanden.

Kunstgebouw maakt voor zo’n 400 basisscholen in Zuid-Holland de kunsteducatieve programma’s Kijk|Kunst en Doe|Kunst. Bovendien kunnen scholen, gemeenten en cultuuraanbieders bij de Kunstgebouw|Academie terecht voor scholing op het gebied van cultuuronderwijs. Kunstgebouw is namens 25 gemeenten penvoerder van het landelijke programma Cultuureducatie met kwaliteit. Kunstgebouw behoort tot de culturele basisvoorziening van de provincie Zuid-Holland en is gevestigd in Rijswijk.