03

Handige tool voor beleidsmakers

 

Hoe maak je een goed beleid voor cultuureducatie en cultuurparticipatie? Welke bouwstenen zijn belangrijk en welke keuzes kun je maken? Voor beleidsmakers en adviseurs van overheden is er nu een nieuwe digitale tool die het ontwikkelen en aanpassen van beleid vergemakkelijkt: Bouwen aan beleid. De tool is een initiatief van VNG, LKCA, Raad van twaalf (waaronder Kunstgebouw) en Cultuurconnectie.

Bouwen aan beleid
Met deze tool kun je (verder) bouwen aan beleid voor cultuureducatie en cultuurparticipatie in jouw gemeente. Je verzamelt bouwstenen voor cultuurbeleid op school en in de vrije tijd voor jouw gemeente. Er zijn bouwstenen voor: visie, doelgroepen, partners, beleidsterreinen en instrumenten. De bouwstenen die je kiest verschijnen in je bouwwerk. Deze kun je als PDF opslaan. De bouwtekening laat zien hoe je cultuurbeleid is opgebouwd en welke mogelijkheden je ziet voor verdere ontwikkeling. Dit kun je als basis gebruiken voor een gesprek en/of een (actualisatie van je) beleidsplan. www.cultuurbeleidschoolenvrijetijd.nl

Webinar | donderdag 5 juli om 16.00 uur
Op 5 juli 2018 om 16.00 uur organiseren we een webinar over de tool waarin de achtergronden, de eerste ervaringen en praktische tips voor gebruik in de praktijk aan bod komen. We laten zien hoe de tool werkt en Swati Sen Gupta van de gemeente Schiedam en Sietze Bandringa van de gemeente Leeuwarden vertellen je over hun ervaringen. Ook staan we stil bij de nieuwe regioprofielen in cultuurbeleid.
Het webinar was gratis en het was live te volgen. 

bouwenaanbeleid2 300