02

Meet Up studenten Docent Muziek


Op 9 april 2019 vindt een meet up plaats voor studenten van de opleiding Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) en Codarts (Rotterdam). De studenten wonen een muziekvoorstelling voor basisschoolleerlingen bij en gaan in gesprek met de maker over de totstandkoming van de voorstelling en het belang van kijken naar kunst voor de culturele ontwikkeling van leerlingen. Vervolgens werken de studenten onder begeleiding in kleine groepjes een lesopzet uit die aansluit bij de voorstelling.
 
Deze meet up is onderdeel van het landelijke programma Cultuureducatie met kwaliteit (CMK). Het doel van CMK is goed cultuuronderwijs op elke school en voor ieder kind. Om dit te bereiken bevordert CMK onder meer de deskundigheid van leerkrachten en vakdocenten.
 
De meet up wordt georganiseerd door alle CMK-penvoerders in Zuid-Holland: Kunstgebouw, CKC Zoetermeer, CultuurSchakel, KCR, Parkvilla, DOK, Servicebureau Onderwijs&Cultuur, Cultuureducatiegroep en Cultuurweb Westland. Deze partners zijn van plan om vaker meet ups te organiseren en op deze manier bij te dragen aan de deskundigheid van toekomstige kunstvakdocenten.
 
De meet up vindt plaats op 9 april 2019 van 13.00-16.00 uur bij CKC Zoetermeer.