02

Vacature junior projectleider cultuuronderwijs


Kunstgebouw maakt zichtbaar wat er is en stimuleert wat er kan zijn op het gebied van cultuuronderwijs in Zuid-Holland. Dat doen we met verschillende projecten en programma’s. Vanuit de Kunstgebouw|Academie dragen we bij aan de professionalisering van cultuuronderwijs bij basisscholen, gemeenten en cultuuraanbieders. Met Kijk|Kunst en Doe|Kunst bieden we basisscholen twee complete en samenhangende programma’s cultuuronderwijs. We werken altijd in samenwerking met scholen, gemeenten en de culturele omgeving. Door naar kunst te kijken en door kunst te maken, leert een kind zichzelf en de wereld beter kennen. Daarom is ons doel het cultuuronderwijs op de Zuid-Hollandse basisscholen te versterken.

In de periode 2017-2020 is Kunstgebouw penvoerder in het kader van de regeling Cultuureducatie met kwaliteit (CMK), van het landelijk Fonds voor Cultuurparticipatie. Dat voeren we uit voor 12 projecten in 25 gemeenten in de provincie Zuid-Holland. Zo kunnen kleinere gemeenten hun projecten realiseren en gebruik maken van de kennis en ervaring van Kunstgebouw. Kunstgebouw zorgt voor goede onderlinge samenwerking en zorgt voor provinciale kennisdeling.

Kunstgebouw zoekt een junior projectleider cultuuronderwijs
per 1 oktober 2018

21,6 uur per week

De functie
Kunstgebouw zoekt een enthousiaste junior projectleider cultuuronderwijs om ons team van ervaren professionals te ondersteunen en versterken. We werken voor de hele provincie Zuid-Holland en zijn gevestigd in Rijswijk.
Het reilen en zeilen van de Kunstgebouw|Academie is je kernfunctie. Daarnaast ben je projectondersteuner en medewerker voor allerlei activiteiten die Kunstgebouw als penvoerder CMK uitvoert. Als junior projectleider cultuuronderwijs ben je verantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie van de Kunstgebouw|Academie, samen met een administratief medewerker. Het gaat daarbij onder meer om het plannen en evalueren cursussen en inspiratiebijeenkomsten, afspraken maken met opdrachtgevers en inplannen van ZZP-docenten en het organiseren intervisie-bijeenkomsten.
Je zorgt voor overzichten en terugkoppeling naar relatiemanagers. In overleg met de specialist cultuuronderwijs verwerk je maatwerkaanvragen en je onderhoudt contacten met nieuwe trainers en collega-instellingen. Daarnaast ben je projectondersteuner voor een aantal andere projecten, zoals Méér muziek in de klas en de Kunstgebouw ateliers. Je werkt met verschillende projectleiders in verschillende kortlopende projecten.

We zoeken een veelzijdige junior projectleider die nauwkeurig is in de ondersteunende werkzaamheden en ook zelfstandig verantwoordelijkheid kan dragen voor (deel)projecten. Omdat je op verschillende niveaus relaties onderhoudt zijn goede communicatieve vaardigheden belangrijk.

Functie-eisen
• Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
• Je bent een organisator en houdt van gestructureerd werken.
• Je bent nauwkeurig en niet bang voor cijfers en rapporteren over bereikcijfers.
• Je kunt op een prettige manier relaties onderhouden met de klant.  
• Je bent flexibel en kan goed schakelen tussen verschillende type werkzaamheden.
• Je kunt omgaan met een grote mate van zelfstandigheid.
• Je bent een teamspeler.
• Je vindt het geen probleem om binnen kaders en met doelstellingen te werken.
• Je hebt geen moeite je richting collega’s zowel dienstbaar als proactief op te stellen.
• Je hebt affiniteit met kunst en cultuur en met het basisonderwijs.

Wat bieden wij
Een juniorpositie in een team van zeer gedreven en ervaren professionals. De mogelijkheid om ervaring op te doen en bij te dragen aan de ontwikkeling van onze cultuureducatieve activiteiten. Een tijdelijke overeenkomst voor 2 jaar met een aanstelling van 0,6 fte. Een salaris conform schaal 9 uit de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening.

Voor nadere informatie over Kunstgebouw en onze dienstverlening verwijzen wij je naar onze website.

Een gemotiveerde brief en CV kun je tot uiterlijk 29 augustus 2018 per e-mail richten aan: sollicitaties@kunstgebouw.nl, t.a.v. Aukje Bolle, directeur-bestuurder.
Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 10 t/m 13 september 2018.

Voor meer informatie over de vacature is het mogelijk om contact op te nemen met Edith Janssen (programmamanager), 015-2154568.

 

--
Stages

Het is ook mogelijk bij Kunstgebouw stage te lopen. Als er een stageplaats beschikbaar is dan staat deze hierboven vermeld. Mocht er geen stagevacature openstaan dan kun je een open sollicitatiebrief en CV mailen aan sollicitaties@kunstgebouw.nl met daarin vermeld je opleiding en het soort stage dat je zoekt. Vervolgens zal je brief beoordeeld worden en krijg je op korte termijn een reactie.


Organisatie | Geschiedenis | Medewerkers | Raad van Toezicht | Colofon